Σωτηρία Ελευθερίου - Main Section

Σωτηρία Ελευθερίου - Main Top info

Σωτηρία Ελευθερίου - Main Component

Ένα από τα πιο κρίσιμα χρονικά σημεία στη λήψη ενός πτυχίου είναι η επιλογή θέματος στη διπλωματική εργασία, που πολλές φορές είναι υποχρεωτικό προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση των σπουδών ενός φοιτητή. Η δυσκολία εύρεσης και επιλογής ενός θέματος έγκειται κυρίως στην προφανή απειρία ενός φοιτητή σχετικά με τον τρόπο εκπόνησης μιας πτυχιακής, στον περιορισμένο χρόνο για τη συγγραφή της και στις ακαδημαϊκές προτιμήσεις του εκάστοτε επιβλέποντα καθηγητή όσον αφορά το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί η πτυχιακή.

Δημοσίευση 1/10/2019

Περισσότερα...

Η αναζήτηση της πρώτης εργασίας για τον απόφοιτο λογιστικής είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνα διαδικασία η οποία απαιτεί υπομονή, χρόνο και κυρίως επιμονή από τον υποψήφιο. Παράλληλα, οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην εκάστοτε πόλη αναζήτησης εργασίας επηρεάζουν σημαντικά τη διαδικασία συνδυαστικά με το timing προσφοράς θέσεων εργασίας που προσφέρουν οι εργοδότες στον κλάδο λογιστικής.

  • Συμπληρώνοντας για πρώτη φορά ένα βιογραφικό
  • Συμβουλές - ιδέες προς σκέψη

Δημοσίευση 29/8/2019

Περισσότερα...

ΔΕΟ 25

Η ενότητα λογιστικής στο προπτυχιακό τμήμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος γνώσεων του κλάδου ικανό να ανταπεξέλθει στην αντίστοιχη αγορά εργασίας. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται στα βασικά άρθρα χρηματοοικονομικής λογιστικής, στις έννοιες της κοστολόγησης και στις ενδιαφέρουσες διατάξεις των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία πριν τις γραπτές εξετάσεις και οργάνωση στο διάβασμα.

Δημοσίευση 2/7/2019

Περισσότερα...

Η παρακολούθηση σεμιναρίων κατά την πορεία μιας επαγγελματικής καριέρας θεωρείται απαραίτητη για τη συνεχή κατάρτιση ενός εργαζομένου όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο εργασίας του, καθώς διαθέτουν πιο τεχνικό και πρακτικό περιεχόμενο, γεγονός που εδραιώνει τη θέση του μέσα στην επιχείρηση. Όσον αφορά τον κλάδο της λογιστικής τα σεμινάρια έχουν μεγάλη σημασία καθώς ενημερώνουν επαρκώς, άμεσα και σε βάθος για όλες τις τρέχουσες αλλαγές στη λογιστική, φορολογία και εργατικά.

Δημοσίευση 25/10/2018

Περισσότερα...

Οι κατατακτήριες εξετάσεις αποτελούν μια ετήσια διαδικασία με βάση την οποία οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα άλλων Τμημάτων των Σχολών της αρεσκείας τους, με σκοπό να αποκτήσουν ένα δεύτερο πτυχίο προπτυχιακού επιπέδου. Τα οφέλη είναι πολλά και αφορούν τόσο επαγγελματικά δικαιώματα αναγνωρισμένα απο το Δημόσιο όσο και προσωπικά κίνητρα για τους υποψηφίους, ενώ η διαδικασία προυποθέτει λίγα μαθήματα και χαμηλό επίπεδο ανταγωνισμού συγκριτικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Δημοσίευση 28/2/2018

Περισσότερα...

Η συμπλήρωση ενός βιογραφικού σημειώματος είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία στην πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα εάν βρίσκεται στην αρχή ή στο μέσω αυτής. Η σύνθεση της αγοράς εργασίας αλλάζει συνεχώς, επηρεαζόμενη πάντα από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και οι απαιτήσεις σε κάθε αντικείμενο εργασίας συνεχώς αυξάνονται και διαφοροποιούνται.

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.careerinprogress.gr στις 22/12/2017

Περισσότερα...

Για όσους επιλέξουν βιοποριστικά τον κλάδο της λογιστικής, εφόσον αποκλείσουν τη σταδιοδρομία του ορκωτού ελεγκτή, οι επιλογές που αφορούν το επάγγελμα του λογιστή κινούνται αποκλειστικά στο δίλημμα "μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας". Προφανώς, κάθε επαγγελματική επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που καλείται υποκειμενικά ο λογιστής να αξιολογήσει κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και τελικά να καταλήξει.

Δημοσίευση 29/8/2017

 

Περισσότερα...

Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι από τα πιο δύσκολα και σημαντικά θέματα στον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας για κάθε φοιτητή, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστούν μια πληθώρα θεμάτων εκτός από το πολύ απλό: «τι μου αρέσει να κάνω».

Ένας βασικός λόγος στην απόφαση αυτή θα είναι εάν το αντικείμενο που ενδιαφέρει το φοιτητή είναι συνέχεια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, οπότε αφορά περαιτέρω εξειδίκευση, ή πρόκειται για ένα νέο αντικείμενο που δεν σχετίζεται άμεσα με τις προπτυχιακές σπουδές, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενδιαφέρον για το φοιτητή.

Βασικά ερωτήματα είναι τα εξής:

~ Σε ποια ηλικία να κάνω το μεταπτυχιακό μου?

~ Πώς θα επιλέξω ένα μεταπτυχιακό?

~ Πως θα …..πληρωθεί ένα μεταπτυχιακό?

Δημοσίευση 28/2/2017

Περισσότερα...

Η διπλωματική εργασία αποτελεί εφόδιο για την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός φοιτητή, ενώ εξετάζεται και ζητείται και κατά την επιλογή των μεταπτυχιακών σπουδών απο τα Πανεπιστήμια. Συνεπώς, η επιλογή του θέματος θα πρέπει να είναι σε ένα γνωστικό αντικείμενο που ενδιαφέρει το φοιτητή και του είναι αρκετά εύκολο και κατανοητό να το διαχειριστεί, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη δομή και σειρά περιεχομένων.

Δημοσίευση 2/1/2017

Περισσότερα...

Ενόψει της εξεταστικής περιόδου που διανύουμε, η προετοιμασία για ένα εποικοδομητικό διάβασμα που θα αποδώσει τα δέοντα, πρέπει να είναι έγκαιρη και αποτελεσματική. Πολλοί φοιτητές αφήνουν κυριολεκτικά για τελευταία στιγμή το διάβασμά τους, με συνέπεια ακόμα και τα πιο βατά μαθήματα να μετατρέπονται σε Γολγοθά, ενώ διαπιστώνουν με έκπληξη είτε ότι δεν έχουν επαρκείς σημειώσεις είτε ότι δεν έχουν πρόσφατες σημειώσεις. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να ληφθούν εγκαίρως χρονικά οι κατάλληλες σημειώσεις σε κάθε μάθημα, που θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επιτυχία στην εξεταστική.

Δημοσίευση 2/9/2016

Περισσότερα...

Σωτηρία Ελευθερίου - Scroller Section

sotele new 2016

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΣΩΤΗΡΙΑ Ι. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

more btn

sotele new banner

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συνεργασία & Εχεμύθεια

more btn

handshake

ΥΨΗΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

Συνέπεια &
Υπευθυνότητα

more btn

Sitemap | Copyright © Σωτηρία Ελευθερίου 2019 - 2024

Newsletter

Λάβετε συχνές ενημερώσεις με τη φορολογική επικαιρότητα από τον κόμβο μας

Google+